Georgia 10.-17.4.2019

Etusivu » Matkat ja kohteet » Georgia 10.-17.4.2019

Georgia - koe Kaukasian vieraanvaraisuus!

 

 

 

Eläväinen kulttuuriperintö, silmiähivelevän kauniit maisemat, viini- ja ruokakulttuuri, sekoitus itää ja länttä. Itä-Euroopan ja Aasian rajalla sijaitseva vieraanvarainen Georgia on vielä tuntematon matkakohde. Maassa on noin 4,9 miljoonaa asukasta ja pääkaupunki on Tbilisi. Aiemmin maa oli osa Neuvostoliittoa ja tunnettiin hetken aikaa myös nimellä Gruusia. Suurin osa maan pinta-alasta on vuoristoa, korkein huippu tavoittelee taivasta 5200 metrin korkeudella.

Lähde mukaan mielenkiintoiselle matkalle tuntemattomaan Georgiaan. Suomalainen matkanjohtaja, Karoliina Arola, on mukana koko matkan ajan.

 

Lentoaikataulu:

10.4. TK1764 Helsinki 19.00 - Istanbul 22.25 / TK386 Istanbul 23.55 - Tbilisi 03.05 (+1)

17.4. TK 379 Tbilisi 10.40 - Istanbul 12.05 / TK1763 Istanbul 14.40 - Helsinki 18.05

 

Bussireitti:

Naantali - Raisio - Turku - Kaarina - Salo (Piihovi) - Helsinki-Vantaa

 

Matkaohjelma:

Ke 10.4. I Kohti Georgiaa

Yhteiskuljetus sovitulta reitiltä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Suomalaisen matkanjohtajan tapaaminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla n. 2 h ennen lennon lähtöä. Lento Istanbulin kautta Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin, jonne saavumme yöllä. Paikallisen oppaan tapaaminen lentokentällä, kuljetus hotellille ja majoittuminen.

 

To 11.4. I Georgia tunnetaan myös viinistään

Myöhäinen aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme linja-autolla kohti Qvarelin aluetta (ajoaika n. 2 h). Vierailemme uniikissa Khareban viinitunnelissa. Kaukasus-vuoren rinteeseen kaivetuilla viinitunneleilla on pituutta yhteensä 7,7 km ja ne pitivät sisällään 25 000 pulloa viiniä. Saamme myös valmistaa georgialaista välipalaa nimeltään "Churchkhela". Nautimme maittavan lounaan paikallisessa ravintolassa. Telavissa vierailemme 1800-luvun prinssi ja runoilija Alexandre Chavchavadzen palatsissa. Majoittuminen hotelliin Telavissa tai Qvarelissa.

 

Pe 12.4. I Lumoudu Sighnagin maisemista

Aamiainen hotellilla, huoneiden luovutus ja matkamme jatkuu kohti ihastuttavaa Sighnagin pikkukaupunkia (ajomatka n. 1,5 h).

Sighnagi on alueen helmi ja yksi Georgian tärkeimmistä viinialueista. Kaupungin laidalta avautuvat uskomattomat näkymät Alazanin laaksoon ja Kaukasus-vuoristoon.

Tutustumme kaupunkiin kävellen. Huomioitavaa on että reitillä on jonkin verran korkeuseroja ja kadut ovat mukulakivikatuja. Lounastamme paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen vierailemme Bodben nunnaluostarissa. Luostari on yksi Georgian tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista. Ajomatka Tbilisiin on n. 2 h ja majoittuminen keskustahotelliin.

 

La 13.4. I Tbilisi tutuksi

Aamiainen hotellilla ja sen jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikierrokselle. Tbilisin kierroksen aikana tutustumme kaupungin historiaan ja näemme sen merkittävimmät nähtävyydet. Rosoisen kaunis pääkaupunki ihastuttaa värikkäillä puuparvekkeillaan. Modernit rakennukset, hylätyt ja autioituneet talot ja neuvostoaikaiset rakennukset kohoavat rintarinnan. Kierroksen jälkeen palaamme hotellille ja loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.

 

Su 14.4. I Ihastu paikalliseen tanssiperinteeseen..

Aamiainen hotellilla. Tänään jatkamme pääkaupunkiin tutustumista ja näemme Tbilisin "stonehedgen", Chronicle of Georgia -monumentin. Matkaamme kaapelihissillä Mtasmindan puistoon, josta avautuvat upeat näkymät Tbilisin ylle.

Vapaa-aikaa puistossa, jonka jälkeen paluu hotellille n. klo 14.30. Vapaa iltapäivä.

Klo 19.15 lähdemme paikallisoppaan  kanssan perinneravintolaan, jossa vietämme iloisen georgialaisen illan upeiden tanssiesitysten, laulujen ja perinneruoan kera. Paluu hotellille n. klo 22.30.

 

Ma 15.4. I Kuin maailman katolla - Kazbegi

Tänään teemme koko päivän kestävän retken yhteen Georgian vaikuttavimmista luonnonnähtävyyksistä.

Aikainen lähtö hotellilta heti aamiaisen jälkeen (n. klo 8.30). Päivän aikana ajokilometrejä kertyy yhteensä n. 300 km, mutta retki on kaiken vaivan arvoinen ja näkymät ovat upeat. Matkan varrella pysähdymme mm. Zhinvalin padolla, Ananurin linnassa ja Pasanaurin pikkukylässä. Retken kruunaa vuorten syleilyssä lepäävä Stepantsmindan kaupunki, joka on Kazbegin alueen keskus.

Lounas päivän aikana paikallisessa ravintolassa. Jeeppien kyyditseminä pääsemme vielä ihailemaan upeita näkymiä Gergeti Trinity -kirkolta, yli 2000 metrin korkeudella.

Huom! Tie kirkolle on päällystämätön ja kuoppainen. Matkan kesto on n. 30 min. / suunta.

 

Ti 16.4. I Kolmen kaupungin kierros (lisämaksullinen kokopäiväretki) / Vapaapäivä

Aamiainen hotellilla. Retkiohjelmassa ensimmäinen kohde on Gorin kaupunki, joka on erityisesti tunnettu Stalinin kotikaupunkina. Vierailemme Stalin -museossa ja kuulemme hänen elämästään. Vierailemme UNESCO:n suojelemassa Uplistsikhessa, jonka nimi tarkoittaa "herran linnoitus". Muinainen, kiveen hakattu kaupunki on rakennettu korkealle Mtkvari -joen rannalle.

Jatkamme matkaa kohti Georgian vanhaa pääkaupunkia Mtskhetea. Lounaan jälkeen tutustumme basaarialueeseen sekä Georgian suurimpaan ja pyhimpään kirkkoon "Svetitskhoveliin". Päivän viimeinen kohde on Jvarin luostari, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät vanhaan pääkaupunkiin sekä Aragvi ja Mtkvari jokien yhtymäkohtaan. Paluu takaisin hotellille n. klo 17.00. Ilta vapaa.

 

Ke 17.4. I Kotia kohti..

Aamiainen hotellilla.

Klo 7.20 lähtö lentokentälle ja lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

 

Matkan hinta: 1399 € / hlö + varausmaksu 15 € /varaus.

Ennakkovaraajan etu -50 € voimassa 26.10.2018 saakka.

 

Hintaan sisältyy:

 • reittilennot turistiluokassa
 • majoitukset jaetussa kahden hengen huoneessa
 • ohjelmassa mainitut ruokailut
 • ruokailut ja juomat lennon aikana
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan
 • paikallisen oppaan palvelut matkakohteessa

Lisähinnasta:

 • majoittuminen 1 hengen huoneessa +229 € (yksin majoittuvan on varattava 1 hengen huone)
 • Kolmen kaupungin kierros +69 €
 • palvelut, joita ei mainita ohjelmassa

Varaukset: 14.12.2018 mennessä puh. 050-5624916 / Ysimatkat tai täyttämällä oheinen lomake.

 

Hyvä tietää:

 • Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen, suomalaiset eivät tarvitse viisumia.
 • Joillakin retkillä on korkeuseroja, maasto voi olla osittain epätasaista ja kävelyosuuksilla on portaita / ylämäkeä.
 • Tiet Georgiassa ovat paikoin huonokuntoisia ja luonto on vuoristoista. Kazbegi retken matka Gergeti Trinity -kirkolle on päällystämätön, emmekä suosittele retkeä matkapahoinvoinnista kärsiville.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Naantalin Matkakauppa