Irlannin kiertomatka

Etusivu » Matkat ja kohteet » Irlannin kiertomatka

Ihastuttava Irlanti, kelttien kiehtova saari

9.-15.6.2018

 

 

Irlannin kiertomatkalla tutustumme tähän kelttien kiehtovaan saareen. Matkalla näemme ihastuttavia kyliä ja kaupunkeja, upeita maisemia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä sekä tutustumme saaren kiinnostavaan historiaan ja iloiseen elämänmenoon. Kiertomatkan aikana pysähdellään lounastamaan idyllisissä irlantilaiskylissä, ajetaan saaren viehättävissä maisemissa ja nähdään miksi Irlanti kuuluu Euroopan rakastetuimpiin matkakohteisiin!

 

Lentoaikataulu (alustava):

La 09.06.: Helsinki-Dublin AY1385 klo 16:15-17:25

Pe 15.06.: Dublin-Helsinki AY1382 klo 10:25-15:25

 

Matkaohjelma:

09.06. Lauantai / Helsinki-Dublin-Waterford

Finnairin reittilento Helsingistä klo 16:15 Dubliniin, jonne saavumme aikataulun mukaan klo 17:25 (paikallista aikaa). Suomalainen paikallisopas tapaa ryhmän kentällä tuloaulassa.

Dublinin lentokentältä lähdetään  suoraan kohti Etelä-Irlantia ja ajetaan läpi kauniin, vehreän Wicklown maakunnan, jota kutsutaan myös Irlannin puutarhaksi. Saavumme Waterfordin kaupunkiin illalla. Majoittuminen hotelliin, jossa nautimme yhteisen illallisen.

 

10.06. Sunnuntai / Waterford-Cork

Aamiaisen jälkeen teemme opastetun kävelykierroksen Waterfordin keskustassa ja vierailemme kuuluisassa Waterfordin Kristallitehtaassa.

Matkamme jatkuu upeaa etelärannikkoa pitkin seuraavaan vierailukohteeseen, Jamesonin viskitislaamoon. Teemme kierroksen tislaamossa tutustuen viskin valmistukseen ja saamme myös maistella kuuluisaa Jameson -viskiä. Tislaamon tiloissa on myös tyylikäs ravintola ja matkamuistomyymälä.

Illansuussa saavumme Corkin kaupunkiin, jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen. Majoittumisen jälkeen kävelemme lyhyen matkan kaupungin keskustan läpi illalliselle Dan Lowrey´s Tavern pubiin, joka on perustettu jo vuonna 1875.

 

11.06. Maanantai / Ilnacullin saari

Tämän päivän ohjelmassa on käynti Ilnacullin saarella Bantrynlahdella, Glengariffin edustalla. Saarelle menemme veneellä ja on mahdollista, että näemme matkalla päivää paistattelevia hylkeitä. Sotaministeriö rakensi tälle karulle ja kallioiselle saarelle aikoinaan kasarmit ja Martellon tornin puolustaakseen lahtea ranskalaisten valloitukselta. Sittemmin Ilnacullin saari myytiin Annan Brycelle, joka antoi brittiarkkitehti Harold Peton suunnitella saarelle talon ja puutarhan. Taloa ei koskaan rakennettu, mutta puutarha on suurenmoinen sekoitus villiintynyttä puutarhaa, italialaista muodollisuutta ja subtrooppista rehevyyttä.

Retken aikana nautimme kevyen lounaan paikallisessa majatalossa. Teemme myös pienen kävelyn saarella Glengariffin kansallispuistossa ennen paluuta Corkiin.

Illallinen hotellissa.

 

12.06. Tiistai / Cork-Tipperary-Kilkenny

Tänään jätämme hyvästit Corkin kaupungille ja ajamme ensin Tippararyn maakuntaan ja Rock of Cashel -linnoitukseen. Rock of Cashel oli aikoinaan muinaisten kelttikuninkaiden linnoitus, josta tehtiin kirkollinen keskus varhaiskeskiajalla Pyhän Patrickin vierailtua alueella. 

Seuraavaksi ajamme keskiaikaiseen Kilkennyn kaupunkiin, jossa yövymme tänään. Ennen majoittumista teemme opastetun kiertoajelun tässä mielenkiintoisessa pikkukaupungissa ja vierailemme 1100-luvulta peräisin olevassa Kilkennyn linnassa.

Majoittuminen ja illallinen hotellissa.

 

13.06. Keskiviikko / Kilkenny-Dublin

Aamulla tutustumme Smithwick´s oluen valmistukseen alkuperäisen panimon paikalla St. Francis luostarissa, missä John Smithwick aloitti työskentelynsä 1700 -luvulla. Vierailun päätteeksi saamme myös maistella panimon tuotteita.

Vierailun jälkeen ajamme Dubliniin ja teemme samantien kaupunkikierroksen, jonka aikana lounastamme ja tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Näemme mm. pääkadun O´Connel Streetin, loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen´s Green ja Phoenix Park puistot, jotka muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700 -luvusta. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin.

Illalla lähdemme viettämään irlantilaista iltaa The Merry Ploughboy pubiin, jossa nautimme kolmen ruokalajin illallisen perinteisen irlantilaisen musiikin säestämänä ja näemme myös irlantilaista rivitanssia.

 

14.06. Torstai / Howthin kalastajakylä

Aamiaisen jälkeen ajamme Howthin kalastajakylään Dublinin kupeeseen Irlannin meren rannalle. Teemme pienen kävelyretken Howthin kallioilla ja herttaisessa kylässä.

Iltapäivä vapaata aikaa Dublinissa.

Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. St. Stephen´s Green, Grafton Street sekä Henry´s Street ovat shoppailijan paratiiseja tarjoten suuren valikooimann koru-, sisustus-, lahjatavara-, vaate- ja erikoisliikkeitä. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Lifffey-joen eteläpuolella ja Henry Street -joen pohjoispuolella. Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan muun muassa tutustumalla Trinity College -yliiopistoon sekä muihin Dublinin historiallisiin rakennuksiin. Jokaisen Dublinissa käviljän on kuvautettava itsensä kuuluisn Molly Malonen patsaalla.

 

15.06. Perjantai / Dublin-Helsinki

Aamiaisen jälkeen opastettu kuljetus Dublinin lentokentälle ja paluulento Helsinkiin klo 10:25-15:25.

 

Matkan hinta: 1479 € / hlö

 

Hintaan sisältyy:

 • Finnairin reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja viranomaismaksut)
 • majoitus hyvissä turistiluokan hotelleissa 2 hh:ssa.
 • irlantilainen aamiainen päivittäin
 • kolme hotelli-illallista
 • illallinen Dan Lowrey´s Pubissa Corkissa
 • irlantilainen ilta Merry Ploughboy´s Pubissa
 • jäähyväisillallinen The Church -ravintolassa
 • ohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut; Waterford Crystal, The Jameson Distillery, Rock of Cashel, Kilkenny Castle ja Smithwick´s panimomuseo
 • edestakainen laivamatka Ilnacullin saarelle
 • lounas lnacullin saarella
 • paikallinen suomalainenn opas koko matkan ajan
 • matkanjohtajan palvelut
 • kuljetukset hyvätasoisella paikallisbussilla

Lisämaksusta:

 • 1 hengen huone (yksin matkustavan on majoituttava 1 hengen huoneeseen)
 • muut kuin matkaohjelmassa mainitut palvelut
 • matkavakuutus (suosittelemme)

Varaukset: Varaa matkasi 28.2.2018 mennessä puh. 050-562 4916 arkisin klo 10-14 tai sähköpostilla info@ysimatkat.fi. Matkavarauksen voit tehdä myös oheisella lomakkeella.

Varausmaksu 10 € / varaus.

 

Matka toteutuu mikäli osallistujia on min. 30 hlöä. Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

 

Pidätämme oikeuden mahdollisiin ohjelmamuutoksiin.