Oopperamatka Savonlinnaan

Etusivu » Matkat ja kohteet » Oopperamatka Savonlinnaan

Oopperamatka Savonlinnaan

PATAROUVA

10.-11.7.2018

 

Elämä on peliä

 

Savonlinnan Oopperajuhlien kesän uutuus on visuaalisesti häkäisevä, tiivistunnelmainen Patarouva, joka herättää eloon romantiikan ajan pietarilaiset seurapiirit. Ooppera perustuu Puskinin tarinaan rikastumista pakkomielteisesti tavoittelevasta uhkapelurista Hermanista ja mystisestä kreivittärestä, jonka kuiskitaan tietävän voiton kortit. Juoneen kietoutuu tietenkin myös rakkaus sekä alati läsnä oleva kuolema. Oopperan on säveltänyt Pjotr Tsaikovski ja säveltäjä itse piti Patarouvaa parhaimpana oopperanaan.

Päärooleissa nähdään mm. Misha Didyk (Herman), Pavel Yankovsky (Ruhtinas Jeletski), Ilkka Hämäläinen (Tsekalinski) ja Koit Soasepp (Surin).

 

Musiikin johto: Alexander Vedernikov

Ohjaus: Jere Erkkilä

Lavastus: Jani Uljas

 

Oopperan esityskieli on venäjä. Tekstitys on suomeksi ja englanniksi. Esityksen kokonaiskesto on noin 3 tuntia, yksi väliaika.

 

  

 

Alustava matkaohjelma:

Ti 10.7. Bussi lähtee Alajärveltä klo 08:00 ajaen reittiä Kyyjärvi-Saarijärvi-Jyväskylä-Vaajakoski. Kahvitauko pidetään Vaajakoskella Naissaaren Kahvi- ja Ruokahuoneella (klo 10:30). Kahvittelun jälkeen matka jatkuu kohti Savonlinnaa, jonne saavumme n. klo 14:00. Majoittuminen Hotelli Tottiin, joka sijaitsee keskustassa, aivan matkustajasataman vieressä.

Klo 16:00 lähtö matkustajasatamasta M/S Elviira -laivalla ristilylle Savonlinnan saaristoon. Risteilyn aikana nautimme illallisen. Laivassa on A-oikeudet.

Risteilyltä ryhmä jää suoraan Olavinlinnan takalaituriin, josta siirrymme oopperan pääkatsomoon (A-katsomo) noin klo 18:30. Patarouva -esitys alkaa klo 19:00. Esityksen jälkeen paluu omatoimisesti hotelliin.

 

Ke 11.7. Buffetaamiainen hotellissa. Aamupäivällä on aikaa vierailla omatoimisesti kesäisellä torilla, jonne hotellista on matkaa n. 150 m. Puolenpäivän aikaan huoneiden luovutus ja siirtyminen bussiin. Paluumatkalla pysähdymme Mikkelin Kenkäveron Wanhaan Pappilaan lounaalle. Kenkävero on upea ympäri vuoden avoinna oleva käyntikohde, jonka ylpeys on Suomen suurin ja kaunein pappilan päärakennus. Kenkäverosta löytyy "jokaiselle jotakin", ravintolassa tarjoillaan herkullista lähiruokaa, myymälä, puutarha ja restauroidut vanhat rakennukset yms. Lounaan jälkeen on mahdollisuus kierrellä ja katsella sekä tehdä tuliaisostoksia kotiin vietäväksi. Mikkelistä matka jatkuu Jyväskylään ja tuloreittiä Alajärvelle, jonne saavumme n. klo 18:30.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 25.1.2017 mennessä.

 

Matkan hinta: 465 €/hlö 2 hh:ssa (1 hh lisämaksu on 55 €).

 

Ennakkomaksu 150 € /hlö 31.1.2018 mennessä. Loppusuoritus 25.5.2018.

 

Hintaan sisältyy:

  • oopperalippu A-katsomossa (pääkatsomo)
  • majoitus 2 hh:ssa aamiaisella
  • kahvit Naissaaren Kahvi- ja Ruokahuoneella
  • laivaristeily ja illallinen laivalla
  • lounas Kenkäverossa
  • bussikuljetus

Varaukset: Varaa matkasi täyttämällä oheinen varauslomake tai sähköpostilla info@ysimatkat.fi

Lisätietoja: Puh. 050-562 4916 arkisin klo 10-14.