Matkailijalle

 

Valmismatkat ovat nimensä mukaisesti valmiita matkapaketteja toteutettavaksi yksin, kaksin tai ryhmässä. Valmismatkat eli pakettimatkat ovat aikataulutettuja yhdistelmiä eri matkailupalveluista, kuten kuljetuksista ja majoituksista sekä mahdollisista lisäpalveluista.  Osa matkoista on perinteisiä opastettuja ryhmämatkoja, osa omatoimisille suunnattuja.

Tilausmatkat eli ryhmämatkat puolestaan räätälöidään juuri sinulle ja seurueellesi sopivaksi. Tilausmatkoista tehdään tarjouspyyntö matkanjärjestäjälle eli yleensä matkatoimistolle. Ysimatkojen tarjouspyyntölomake löytyy tämän sivun alaosasta.

Matkanjärjestäjä määritellään matkapalveluyhdistelmistä annetussa laissa. Matkanjärjestäjä on se, joka yhdistää matkapaketteja ja myy tai muulla tavoin tarjoaa niitä joko suoraan tai toisen elinkeinonharjoittajan välityksellä tai yhdessä toisen elinkeinonharjoittajan kanssa. Matkanjärjestäjä on siis yleensä se henkilö, joka käytännössä toteuttaa matkan ja valmistelee sen itse tai toisen henkilön avulla. Matkanjärjestäjälle asetetaan laissa useita velvollisuuksia, kuten avustamisvelvollisuus sekä oikeuksia, kuten tietyissä tilanteissa oikeus peruuttaa järjestämänsä matka.

Matkaehdot

Noudatamme matkoillamme SMAL:in ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston yhteisesti hyväksymiä yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Ysimatkojen lisä- ja erityisehtoja. Ryhmämatkoilla voi olla lisäksi matkakohtaisia erityisehtoja. Olemme asettaneet valmismatkalain mukaisen vakuuden Kilpailu- ja kuluttajavirastoon, rekisterinumero 4020/00/Mj KKV Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Yleiset matkapakettiehdot (YME)

Ysimatkojen lisä- ja_erityisehdot

Ennen matkaa muista neljä M:ää

Matkavakuutus

Matkustustiedotteet

Matkustusilmoitus

Matkustusasiakirjat